Odpowiednia cyrkulacja powietrza jest niezwykle istotna w każdej działalności gastronomicznej. Duże nagromadzenie pary wodnej sprzyja gromadzeniu ...
Wymagania dla wody w gastronomii
Ogólne wymagania dotyczące wody pitnej zawarte są w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi...
Czym jest wentylacja?
Każde pomieszczenie, w którym przebywają ludzie, wymaga wentylacji. Wentylacja nazywamy wyprowadzanie z pomieszczeń powietrza zużytego o obn...
Co powinieneś wiedzieć o mikrobiologicznym badaniu wody?
To czy woda jest czysta mikrobiologiczne, stanowi jedną z ważniejszych jej właściwość w świetle bezpieczeństwa dla ludzi. Podczas badania mikr...
Sprzątanie w restauracji – Dlaczego warto korzystać z usług zewnętrznych firm sprzątających?
W wielu restauracjach sprzątanie kuchni oraz sali należy do obowiązków personelu. Praktyka pokazuje jednak, że personel nie zawsze znajduje czas ...
Kontrola SANEPIDU – kiedy koszmar okazuje się prawdą
Nawet jeśli została wcześniej zapowiedziana, a my nie mamy swojej kuchni nic do zarzucenia, inspekcja sanitarna wzbudza powszechny lęk wśród res...
Profesjonalne sprzątanie kuchni
– podstawa funkcjonowania dobrej restauracji Każdy, kto miał okazję obejrzeć program pokroju Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler wie, jak zan...